Archives

De Lofklank wordt tweede op Surventobrass

Op 17 juni 2017 heeft De Lofklank meegedaan aan Surventobrass te Surhuisterveen. Surventobrass is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij naast muzikaliteit ook entertainment hoog in het vaandel staat.

Dit keer betraden we het podium geheel in Westernstijl. Ook het repertoire was hier volledig op afgestemd. Met een prachtige bugelsolo van Wendy de Vries en een verrassend vocaal optreden van Ruben Gjaltema hebben we de entertainmentprijs in de B-groep weten te bemachtigen!

Voor muzikaliteit kreeg Brassband Amersfoort de meeste punten in de B-groep. Ook de solistenprijs ging naar Amersfoort, waardoor we de 1e prijs aan ons voorbij zagen gaan.

Desondanks hebben we genoten en feliciteren we Brassband Amersfoort met de winst in de B-groep!

Hierbij een kleine impressie:

 

 

 

Voorjaarsconcert: De Lofklank around the world!

Zaterdag 18 maart is het tijd voor het jaarlijkse voorjaarsconcert van Brassband De Lofklank. Tijdens dit voorjaarsconcert nemen we u mee in een muzikale reis rond de wereld!

De Oerband, de jeugdband van Ureterp, verzorgt onder leiding van Trienke Gietema ook een deel van het programma. Hun optreden is tevens een try-out voor het Gouden Spiker Festival in april 2017.
Het Popkoor Tijnje is deze avond te gast. Dit vrouwenkoor bestaat inmiddels 5 jaar en staat onder leiding van dirigente Hirma Altena. Het koor zingt meerstemmige popnummers in veel verschillende talen.
Het belooft een gevarieerde avond te worden waarin De Lofklank en het popkoor zowel afzonderlijk maar ook gezamenlijk optreden. Het repertoire vindt zijn oorsprong in diverse landen over de hele wereld.

Het concert vindt plaats in geref. kerk De Levensbron, de Feart 85 te Ureterp en begint om 20:00. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via 06-46474503 of janwendy@home.nl en kosten € 5,-. Kaarten aan de zaal zijn € 7,50 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Volg de Lofklank en de Oerband ook op Facebook!

We hopen op een volle zaal! U komt toch ook?

Kerstconcert met Christelijk Mannenkoor Westerlauwers

Vrijdag 16 december geeft Brassband De Lofklank een kerstconcert met het Christelijk Mannenkoor Westerlauwers.

Het Christelijk Mannenkoor Westerlauwers staat onder leiding van Jan Hibma. Sinds 1977 treedt het mannenkoor regelmatig op en is daarmee een goede bekende van de koorliefhebbers in Noord-Nederland.
Het belooft een muzikale, sfeervolle avond te worden met kerstmuziek, zang en samenzang. Na het concert is er gelegenheid om samen een drankje te nuttigen in de hal van de kerk.

Het kerstconcert vindt plaats in de ‘De Levensbron’ en begint om 20:00. De entree bedraagt € 7,50 in de voorverkoop en € 10,00 aan de zaal, voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via 06-46474503 of info@delofklank.nl.

De Lofklank 3e op de NBK!

Het weekend van 21 en 22 oktober stond in het teken van de Nationale Brassband Kampioenschappen (NBK) in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

De Lofklank wist zaterdag met de uitvoering van The Raid van de Zwitserse componist Oliver Waespi een derde plaats te bemachtigen in de tweede divisie. De jury heeft onze uitvoering beloond met 92 punten. Een prestatie waar we trots op zijn!

Klik hier voor de volledige uitslagen.

foto-nbk-20162

NBK Try-out 15 oktober te Drachten

Ter voorbereiding op de Nederlandse Brassband poster-nbk_tryout-fonteinkerk-2
Kampioenschappen op 22 oktober 2016, organiseert Brassband De Lofklank op 15 oktober een Try-out in De Fontein te Drachten!

Inmiddels hebben zich 6 bands aangemeld. Welkom Greidebrass, De Waldsang, Excelsior Zalk en Martini Brassband Groningen, Euphonia Ternaard en Apollo Grou!

Zie de agenda voor het speelschema.

De Lofklank en De Oerband naar Schiermonnikoog

Op 4 juni reisden De Lofklank en De Oerband af naar het zang- en muziekfestival op Schiermonnikoog! s’Ochtends om 05:00 vertrokken we richting Lauwersoog om daar om 06:30 op de boot te stappen.

De Oerband mocht om 09:00 het podium betreden en  later in de ochtend was het de beurt aan De Lofklank. Het gevoel op het podium was goed! De middag hebben we genoten van het eiland en de zon.

Aan het eind van de middag volgde de uitslag. De Oerband werd beloond met 80 punten! Een hele mooie uitslag en dik verdiend.

De Lofklank behaalde met de uitvoering van Kindom of Dragons geen topklassering. Brassband Gloria Deï ging er in de tweede/derde divisie met de winst vandoor en behaalde maar liefst 92 punten. Wij moesten het doen met 83,75 punten. Wel kunnen we weer verder met de opmerkingen uit de juryverslagen!

Al met al hebben we genoten van deze zonnige, muzikale dag op Schier!

Voor de volledige uitslag klik http://omfryslan.nl/wp-content/uploads/2014/01/Schiermonnikoog-2016-2-Uitslag.pdf

Voorjaarsconcert: Brassband De Lofklank in the Spotlight!

Zaterdag 2 april geeft Brassband De Lofklank haar jaarlijkse voorjaarsconcert.

De Lofklank laat u dit concert verrassen met nummers in het teken van film-en musical. Voor iedereen is er herkenbare muziek die de luisteraar dan ook meevoert naar mooie herinneringen en verhalen. De avond wordt geopend met een mooie concertmars. Daarna kan de bezoeker genieten van melodieën uit onder andere The A-team, Flying Dokters, Muppet show, Swiebertje, Pippi Langkous, The Wizzard of Oz, Les Miserables. Een aantal muzikanten uit de band zal een solo ten gehore brengen en de jeugdleden van Brassband “De Lofklkank” laten ook van zich horen!

Het concert vindt plaats in “De Levensbron” aan de Feart 85 te Ureterp en begint om 20.00. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via 06-46474503 of janwendy@home.nl en kosten 6,00. Kaarten aan de zaal zijn 7.50 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Het belooft een veelzijdige muzikale avond te worden en we hopen op een volle zaal! U komt toch ook?

NBK 2015

Vrijdag 13 november en zaterdag 14 november vonden de Nederlandse Brassband Kampioenschappen plaats in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Op zaterdag 14 november heeft De Lofklank met de uitvoering van het werk Tyrfing van Jacob Vilheml Larsen een 8e plaats behaald in de 2e divisie.

Hieronder de volledige uitslag van de 2e divisie:
Naam Dirigent Uitslag
1. Brassband Schoonhoven B Robbert Vos 92
2. Constantijn Huygens Richard Visser 90
3. Martini Brassband Groningen Rieks van der Velde 89
4. Gloria Dei Piet van der Heide 88
5. Brassband Amersfoort Vincent Verhage 87
6. Excelsior Herman Sibma 86
7. De Bazuin – B Oenkerk Jan Werkman 85
8. De Lofklank Gerk Huisma 84
9. Euphonia Syde van der Ploeg 83
10. David Wilbert Zwier 82

Try-outs 2015

Ter voorbereiding op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen staan er 2 try-outs op de planning. De eerste try-out vindt plaats op 30 oktober te Gorredijk. Op 6 november spelen we vervolgens op de try-out te Burdaard.

1 2